RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Objavljeni rezultati Javnog poziva za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata od javnog interesa

Nakon što je Vlada Brčko distrikta na svojoj posljednjoj sjednici odobrila Program utroška sredstava po objavljenom Javnom pozivu za finansiranje projekata i programa od javnog interesa, Odjeljenje za stručne i administrativne poslove je objavilo konačnu listu korisnika na kojoj se nalazi 37 subjekata kojima su odobrena sredstva u rasponu od dvije do maksimalno 15 hiljada KM.

Na ovaj Javni poziv koji je raspisan prije tačno četiri mjeseca i za kojeg je bilo predviđeno 200 hiljada KM prijavilo  se ukupno 85 Udruženja građana i Nevladinih organizacija no nakon što je izvršena provjera prispjele dokumentacije planiranih projekata, komisija je odabrala njih 37 koji zadovoljavaju sve uslove predviđene ovim pozivom.

„Cilj ovog Javnog poziva je finansiranje i sufinansiranje programa odnosno projekata od javnog interesa u oblasti socijalne zaštite, zaštite lica s invaliditetom, društvene brige o djeci i mladima, zaštite i promovisanja ljudskih prava, volonterstva, suzbijanja diskriminacije, nasilja u porodici i maloljetničkog nasilja, borbe protiv ovisnosti, zaštite životinja, zaštite potrošača, borbe protiv korupcije, promovisanja evropskih integracija kao i humanitarni i sličan rad”, istakao je Nedim Hamzabegović šef ovog odjeljenja.

Sredstva će odabranim korisnicima po ovom Javnom pozivu biti isplaćena u najkraćem vremenskom roku.

U skladu sa zakonskom obavezom ovo odjeljenje je početkom godine objavilo kalendar javnih poziva gdje je bilo planirano da u 2022. godini budu objavljena dva javna poziva. Stoga je Hamzabegović izrazio očekivanja da bi do kraja godine mogao biti objavljen još jedan javni poziv ali nije mogao precizirati koliko sredstava bi bilo  dostupno korisnicima.

Konačnu rang listu svih korisnika kojima su odobrena sredstva po ovom Javnom pozivu možete pogledati ovdje

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Od ponedjeljka će biti raspisan Javni poziv za sanaciju i rekonstrukciju ratom oštećenih i porušenih kuća

Sanita Jerković Ibrahimović

Brčko: Objavljen Javni poziv za dodjelu sredstava donacija za neprofitne organizacije iz oblasti sporta i kulture

Sandra Živković

Brčko distrikt za stipendiranje studenata izdvaja preko milion KM

Mirsad Arnautović