Brčko

Brčko: Raspisan Javni poziv za subvencioniranje dijela kamata za kupovinu prve nekretnine na području Brčko distrikta

Ovaj Javni poziv raspisan je jučer, 1. veljače i odnosi se na kamate koje su obračunate i uplaćene u 2021. godini.

Razvojno garantni fond raspisao je Javni poziv za subvencioniranje dijela kamata za kupovinu prve nekretnine na području Brčko distrikta za 2021. godinu. Za ovaj Javni poziv iz proračuna Vlade Brčko distrikta izdvojeno je 230.000 KM.

„Uvijeti koji se moraju ispuniti da bi se subvencioniranje ostvarilo su sljedeći: osoba mora biti mlađa od 40 godina u trenutku sklapanja ugovora, mora imati prebivalište na području Brčko distrikta najmanje tri godine, nekretnina ili izgradnja obiteljske kuće se nalazi u Brčko distriktu i da je u pitanju prva nekretnina“, kazao je Milorad Teodorović, ravnatelj Razvojno garantnog fonda.

Prema njegovim riječima ovo subvencioniranje ne odnosi se samo na kupovinu stana, nego se subvencija može dobiti i kada je u pitanju izgradnja prve obiteljske kuće.

„Visina subvencije za odobrene kredite iznosi dva procentna poena na obračunate i uplaćene kamate za razdoblje za koje se vrši subvencioniranje. Ako netko koristi kredit po kamatnoj stopi od četiri posto, njemu će biti uplaćeno pola obračunate kamate u 2021. godini, ako netko ima kamatnu stopu od dva posto njemu će biti isplaćen cjelokupni iznos kamate“, dodao je Teodorović.

Sve potrebne informacije i uvjeti Javnog poziva za subvencioniranje dijela kamata za kupovinu prve nekretnine na području Brčko distrikta, kao i zahtjevi koji se trebaju ispuniti nalaze se na web stranici Razvojno garantnog fonda, a podnosioci mogu i osobno doći u fond svakim radnim danom od 7 i 30 do 15 sati. Javni poziv ostaje otvoren narednih 30 dana, odnosno do 3. ožujka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!