RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Od 1. septembra u funkciji i novi vrtić u mjesnoj zajednici Ilićka

Prema informacijama nadležnih u vladinom Odjelu za obrazovanje, od  01. 09. trebalo bi sa radom da započne i novi, peti po redu, objekt obdaništa „Naša djeca“ u MZ Ilićka.

Šefica vladinog Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Mara Matkić za Radio Brčko je pojasnila da je novoizgrađeni vrtić u MZ Ilićka primio 32 djece, a na čekanju je ostalo 121 dijete.

Mara Matkić, šefica Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje

Matkić je kazala da je ove godine u javno brčansko obdanište “Naša djeca” na pet lokaliteta – Nušićeva, Grčica, EŠ naselje, Kolobara i Ilićka, primljeno 212 , a na čekanju je ostalo 332 djece, koja će, najvjerovatnije, pohađati neko od privatnih obdaništa u Brčkom.

Ove godine u javni vrtić primljeno je svih šestoro djece sa posebnim potrebama i to je politika Odjela za obrazovanje već drugu godinu.

„Objekti javnog vrtića u Brčkom rade i tijekom ljeta tako da svi roditelji koji su se izjasnili da njihova djeca imaju potrebu da budu u vrtiću ljeti, to mogu ostvariti ove, kao i proteklih godina“, zaključila je Matkić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Osnovne škole u Brčko distriktu trenutno pohađa oko šest hiljada učenika

Suvad Alagić

Održano međuškolsko takmičenje iz maternjih jezika i vjeronauke

Mirsad Arnautović

Brčko: Šef Odjeljenja za obrazovanje čestitao Svjetski dan učitelja

Radio Brčko