RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoStranačke aktivnosti

Брчко: Актив жена Социјалистичке партије ОО Брчко посјетио све жене које се налазе тренутно на Одјељењу Гинекологије Брчко

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 Данас је Актив жена Социјалистичке партије ОО Брчко посјетио све жене које се налазе тренутно на Одјељењу Гинекологије Брчко, те су овом приликом уручиле симболичне поклоне како би обиљежиле дан Мајки. Прослава у част мајки и жена, обиљежава се различитим данима у многим дјеловима свијета, најчешће у мјесецима марту или мају.

Актив жена Социјалистичке партије овим гестом жели да истакне да допринос жена у нашој заједници није ни изблиза препознат у оној мјери у којој оне то заслужују. Жена је мајка својој дјеци, сестрићима, братићима, ближој и даљој родбини, ученицима… Стога желимо да се захвалимо свим мајкама и оним женама на које на тај начин гледамо за сваки тренутак који су провели са нама бринући се за наше здравље и срећу непознавајући границе. Дјеца расту и постају одрасли људи, а мајке заувјек остају њихове мајке, јер је то посао за цијели живот.

Актив жена СП се осврнуо и на постојеће стратегије и  планове који промовишу унапређивање жена, трудница и породиља у друштву,OO SP BR;KO које се не спроводе у потпуности и не осликавају нашу реланост у којој живимо јер је положај жена веома тежак. Ситуацију усложњава одсуство пронаталитетне политике на којој се „инсистира“ са једне стране, док с друге стране истовремено жене су дискриминисане на тржишту рада јер планирају породицу или имају дјецу. Постати мајком у данашње вријеме са свим пратећим изазовима и економским токовима је веома храбар потез.

Актив жена Социјалистичке партије ће наставити са активностима које промовишу значај и улогу жена у друштву како би биле вредноване на прави начин.

Актив жена Социјалистичке партије ОО Брчко

 

Radio Brčko“ se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljaoci.

Related posts

Брчко: Актив жена Социјалистичке партије уручио донацију Одјељењу хирургије

Radio Brčko

Брчко: Жене Социјалистичке партије традиционално прославиле Дан жена

Radio Brčko

Жене Социјалистичке партије прикупиле помоћ за породицу Дунџић

Radio Brčko