Brčko

Brčko: Odjel za javnu sigurnost uspješno djelovao tokom minule godine

Odjeljenje za javnu sigurnost brčanske Vlade imalo je široku lepezu aktivnosti u minuloj godini, počev od podrške u vezi sa pandemijskim mjerama, do različitih nivoa edukacija svojih uposlenika.

Bogdan Bratić

“Posebno je značajno što smo protekle godine kroz učešće u dvije velike vježbe na nivou BiH, koje su upriličene u Mostaru i Banjaluci, uspjeli dodatno educirati svoje uposlenike naročito za segment spašavanja ljudi ispod ruševina i onih pod vodom“, istakao je šef ovog odjeljenja, Bogdan Bratić.

Kad je riječ o godini koja je započela, mnogo posla je pred odjeljenjem, no jedan od najvažnijih projekata čije se okončanje očekuje u ovoj 2022. godini je, potpuno opremanje i puštanje u funkciju tri vatrogasna doma na lokacijama Sandići, Bijela i Prutače.

„Podsjećam da je samo u pomenuti projekat vatrogasnih domova do sada uloženo oko milion maraka budžetskog novca, obuku je prošlo tri puta po 11 vatrogasaca, te da je preostalo vanjsko uređenje prostora oko sva tri doma, zašto je potrebno još oko 300.000. maraka“, precizirao je Bratić.

Inače, iz odjeljenja naglašavaju da će dugoročnost i značaj ovog projekta disperziranih vatrogasnih domova biti vidljiv tek u narednom periodu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button