Brčko

Brčko: Pojačana dezinfekcija javnih površina i ustanova

Odjel za javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta u skladu s naredbama Kriznog stožera, s novim valom koronavirusa pojačao je aktivnosti na području dezinfekcije javnih površina i ustanova.

Uz svoje standardne aktivnosti, Odjel je proteklog tjedna ponovno pokrenuo aktivnost dezinfekcije stambenih objekata u gradu i pojedinim mjesnim zajednicama. Mirsad Hasanbašić, koordinator za krizne situacije Odjela, rekao je kako aktivnosti dezinfekcije provode u suradnji s higijensko-epidemiološkom službom Distrikta.

Mirsad Hasanbašić

„Uradili smo dezinfekciju svih stambenih zgrada naselja Ilićka, a danas smo tretirali i stambene zgrade na Burića brdu. Proteklog tjedan smo dezinficirali sve alternativne smještaje u Brki, Bukviku, Ivicima, Grbavici, Ceriku, Rahiću te naselja Prutače i Topoli“, rekao je Hasanbašić.

U procesima dezinfekcije u vrijeme epidemije COVIDa-19 svakodnevno je uključen cjelokupan profesionalni sastav Odjela, JP Komunalno, nevladine organizacije te tridesetak volontera.

„Svakovnevno se vrši dezinfekcija javnih objakata na kojima je veća frekvencija boravka ljudi, a na pojedinim objektima dezinfekcija se radi svaki drugi dan“, dodao je Hasanbašić.

On je rekao kako imaju dostatnu količinu sredstava za dezinfekciju, s tim što su im jedino smanjene zalihe alkohola, a čija će nabava uskoro krenuti u proces realizacije.

Odjel za javnu sigurnost, naglašava Hasanbašić, ima potpisane memorandume o suradnji s tridesetak nevladinih organizacija iz oblasti zaštite i spašavanja, a s kojima gotovo svakodnevno surađuju, posebno u vrijeme epidemije koronavirusa.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button