RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Održana edukacija za prvi modul Inkubatora poslovnih ideja

U sklopu zajedničke suradnje između Investicijske fondacije IMPAKT, Vlade Brčko distrikta BiH – Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu i Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH u 2020. i 2021. godini realizira se program YEP inkubator poslovnih ideja koji, između ostalog, obuhvata program poduzetničke obuke za desetine učesnika sa područja Brčko distrikta BiH, te financijsku, stručnu i mentorsku potporu za 7 novih poslovnih poduhvata na području Distrikta.  Program se realizira uz potporu Švicarske agencije za razvoj i suradnju (SDC).

Dana 6. rujna 2021. godine počela je poduzetnička obuka u okviru Impakt inkubatora poslovnih ideja za II skupinu polaznika. Nakon što je povjerenstvo pregledalo pristigle prijave po javnom pozivu i izvršila odabir poslovnih poduhvata koji obećavaju, tim Investicijske fondacije Impakt je u Brčkom održao edukaciju za prvi modul Inkubatora poslovnih ideja.

Prije nego što su se mladi poduzetnici otisnuli u poduzetničke vode, predstavnici Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH, kao i predstavnici Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH, su im se obratili i poželjeli sreću u radu, te obećali potporu koja je ovim mladim ljudima prijeko potrebna.

Čak 13 mladih poduzetnika sa pažnjom je upijalo informacije i radilo na prvim zadaćama. U okviru edukacije prvog modula radili su na uvodu u poslovno planiranje, analizi izvodljivosti i detaljnoj razradi samih poslovnih ideja. Ideje su doista raznolike – pokretanje dječjeg vrtića, proizvodnja namještaja za mališane, proizvodnja kovanih ograda, proizvodnja tapaciranog namještaja, kao i proizvodnja PVC i ALU stolarije.

Ovo je za mlade poduzetnike prvi u nizu koraka do pokretanja vlastitog poslovnog poduhvata. U narednim sedmicama čeka ih intenzivna obuka iz oblasti financija, ljudskih resursa, marketinga i prezentacijskih vještina. Od 13 polaznika edukacije, drugog kruga, 6 aplikanata će imati šansu ostvariti svoju poslovnu ideju kroz potporu ovog projekta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

“FINconsult” održao peti ovogodišnji seminar računovođa i revizora u Brčkom

Sandra Živković

Komšić i Džaferović u Švedskoj na međunarodnom skupu o holokaustu

Radio Brčko

U Brčko distriktu podržana četiri nova poslovna poduhvata

Mirsad Arnautović