RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Održana Likovna kolonija obdaništa i zabavišta „Naša djeca“

Na danas održanoj Likovnoj koloniji obdaništa i zabavišta „Naša djeca“ predstavljeni su radovi mališana iz likovne sekcije s različitim tehnikama i temama. Ova manifestacija održala se u objektu vrtića „Lane“ u Grčici, gdje su najmlađi članovi pokazali svoja slikarska umijeća.

Ova kolonija će pored umjetničkih radova polaznika vrtića osigurati mališanima međusobno upoznavanje i druženje. Jedna od najmlađih sudionica ove Likovne kolonije Rebeka Božić, koja pohađa vrtić “Hlapić” u Dubravama iskazala je veliku sreću što je danas ovdje, te je rekla da najviše voli slikati s vodenim bojicama.

„Na današnjoj koloniji pozvani su oni polaznici vrtića koji su najtalentiraniji kada su u pitanju slikarski radovi, njih ukupno 30, po pet iz svakog objekta obdaništa i zabavišta „Naša djeca“, a priključila su im se i djeca iz četiri privatna vrtića i to: Bambi, Evlad, Happy Kids i Pčelica Maja“, kazala je Verica Vasiljević, glavna koordinatorica Likovne kolonije.

Odgojiteljica Jelena Glišić kazala je kako su djeca u ovom uzrastu jako nadahnuta za slikanje i da su jako sretna što su došli na jednu ovakvu manifestaciju gdje će pored crtanja upoznati nove prijatelje i međusobno će se družiti.

Prema riječima Verice Vasiljević, Likovna kolonija nije natjecateljskog karaktera i neće biti ocjenjivanja i nagrađivanja radova, nego će svi mališani dobiti prigodne zahvalnice.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Brčkom se održava Šesta likovna kolonija “Naiva na Savi”

Mirsad Arnautović

Обданиште “Наша дјеца” прати педагошке стандарде одгоја и образовања малишана

Миљана Ђурђевић

Brčko: Pripremna nastava za oko 600 mališana

Radio Brčko