BrčkoKultura

U Brčkom se danas održava Likovna kolonija „Sunce našeg neba“

Nastavak projekta "Učionica na otvorenom"

U Brčkom se danas održava ekološka Likovna kolonija „Sunce našeg neba“, koju uz učešće učenika i nastavnika organizira Udruženja roditelja „Jelenka Voćkić“. Učesnici su podijeljeni u dvije grupe, kako se ne bi stvarala gužva zbog pandemije.

Prema riječima koordinatorice projekta Milene Rogić kolonija je nastavak aktivnosti u okviru prošlogodišnjeg projekta „Učionica na otvorenom“, a koji je finaciran sredstvima iz proračuna Distrikta.

„Učesnici su i nadareni učenici likovnih sekcija Almedine Cifrić, koja je uzela direktno učešće u koloniji, nakon koje planiramo održati okrugli stol s temom o značaju nastave na otvorenom i kreativnog stvaralaštva“, ističe Rogićeva, te dodaje da će prihodi od likovne kolonije, nakon postavke, biti usmjereni na nabavku dodatnog mobilijara u ekološkom parku Prve osnovne škole Brčko distrikta.

Okupljanje “malih slikara”, od kojih doznajemo da su stvarali uglavnom pejzaže i motive prirode, organizirano je u skladu s mjerama i preporukama Kriznog stožera Brčko distritka BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button