RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Još jedna Likovna kolonija “Savski cvijet” u Brčkom

Izložbom radova sa prošlogodišnje Likovne kolonije „Savski cvijet“, njih 24, postavljenih u prostorijama „LIKUM-a“ otpočela je šestodnevna, ovogodišnja šesnaesta po redu kolonija „Savski Cvijet Brčko 2019“ koja je okupila deset eminentnih slikara iz Hrvatske, Srbije i BiH.

„Obezbjedili smo sve preduslove da umjetnici stvaraju po slobodnom izboru djela od kojih će njih tridesetak ostati u našem fundusu“, rekao je predsjednik LIKUM-a Jusuf Muharemović, doadavši da je uz radove, druženje i razmjena iskustava, jedan od najvažnih rezultata i ovogodišnje kolonije.

Okupljeni umjetnici, od kojih je pet iz Srbije i Hrvatske, nisu krili svoje oduševljenje uslovima koje u Brčkom imaju za rad, dok je zvanično otvarajući koloniju, u ime Vlade Distrikta Zvonimir Marić, istakao da je ovo jedan od centralnih događaja cjelokupnog „Savskog cvijeta“ kao kulturno – sporstke manifestacije, koji je kvalitetom u potpunosti opravdao svoje postojanje, i to ne samo s praktičnog, već i sa aspekta umjetničko-turističkog značaja za Distrikt.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Brčkom se danas održava Likovna kolonija „Sunce našeg neba“

Radio Brčko

Brčko: Tijekom vikenda organizirana likovna kolonija “Brčko u boji”

Sandra Živković

Brčko: Održana Likovna kolonija obdaništa i zabavišta „Naša djeca“

Gorana Antić