RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Održana obuka o javnim nabavama za državne službenike

U Brčkom je danas održana obuka o javnim nabavama za državne službenike Distrikta. Uz potporu Misije OESS-a u BiH sudjelovali su predstavnici vladinih odjela, javnih ustanova, fondova i poduzeća, odnosno članovi Povjerenstva za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije Brčko distrikta.

Predsjednik Povjerenstva za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije Sead Šadić kazao je da je neophodna edukacija za sve osobe koje provode postupke javne nabave i da će dodatno stečeno iskustvo svim osobama zasigurno pozitivno pridonijeti u obavljanju svojih poslova.

„Jedan od zadataka Povjerenstva je i da radimo na prevenciji svih onih aktivnosti koje mogu eventualno ukazivati na neke koruptivne radnje. Mi smo i prije u suradnji s nekim međunarodnim organizacijama kao i s Agencijom za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH imali nekoliko edukacija i vjerujemo da će rad tih ljudi već od konca godine biti vidljiv, a rezultati mjerljivi“, istaknuo je Šadić.

Također, podsjetio je da je u tijeku otpočinjanje rada Kancelarije za prevenciju i borbu protiv korupcije Brčko distritka.

Na primjeru dugoročne procedure pri nabavi CT –a i magnetne rezonance, na koje se u Zdravstvenom centru godinama čeka, Šadić pojašnjava da će Povjerenstvo pratiti proces trajanja takvih nabava, kako bi se rok okončanja završio u najkraćem vremenu.

Stručni suradnik za javne nabave u JZU „Zdravstveni centar Brčko“ Salih Ibrahimbegović ukazao je na korist ovakvih edukacija, koja će mu sigurno donijeti nova iskustva i znanja.

„Znamo što se dešava u javnim nabavama i da postoje određeni problemi i zato smatram da je edukacija korisna. Svi zaposlenici, ali i oni koji imaju određene veze s javnom nabavom bilo da je privatni ili javni sektor u pitanju, trebaju posjedovati određena iskustva i znanja kako bi što učinkovitije obavljali ovaj posao“, kazao je Ibrahimbegović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Смањен интерес за имунизацијом у Брчко дистрикту

Vladimir Matijević

Milica, Haris i Safet volonteri godine u Brčko distriktu

Mirsad Arnautović

Brčko: Šef Odjeljenja za zdravstvo sastao se s ministrom za boračka pitanja Federacije BiH

Radio Brčko