RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Održana prezentacija o mogućnostima zapošljavanja invalidnih osoba

Danas je u Brčkom održana 20. javna prezentacija o mogućnostima zapošljavanja osoba s invaliditetom, čiji je organizator Caritas Bosne i Hercegovine.

Predstavnik Caritas-a BiH i voditelj projekta prezentacija o rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, Zlatko Malić za Radio Brčko je kazao da je ovaj projekt promovisan u 20 lokalnih zajednica u BiH.

Malić je naznačio da je cilj današnje prezentacije da osobe s invaliditetom u Brčko distriktu imaju ista prava kao i njihove kolege u ostatku BiH.

Rukovodilac odjeljenja razvoja u Fondu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u FBiH Sabina Zubčević naznačila je da je ovaj fond uspio dodijeliti preko 6.000 poticaja za zapošljavanje osoba s invaliditetom na području Federacije BiH, preko hiljadu osoba je dobilo profesionalnu rehabilitaciju, nude se novčani stimulansi za zapošljavanje invalidnih osoba, a budžet fonda iznosi preko 25 miliona KM godišnje.

Stevica Dronjak, v.d. direktora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Republike Srpske napomenuo je da su ovih dana pokrenute aktivnosti oko izmjena i dopuna zakona o invalidnim osboama u Republici Srpskoj kao bi se još više pomoglo ovoj socijalno ranjivoj kategoriji lica.

U okviru prezentacije o mogućnostima profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom, razmijenjena su pozitivna iskustva fondova iz F BiH i RS-a, a značajna poruka odaslana nadležnima, invalidnim osobama i široj javnosti je potreba donošenja zakona o zapošljavanju osoba sa invaliditetom i u Brčko distriktu.

Finansijsku podšku projektu pružila je Ambasada SAD u BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: U srijedu prezentacija Bosanskog atlasa ratnih zločina 1992-1995

Radio Brčko

Projekat “Uspostavljanje sistema za registraciju poslovanja na jednom mjestu” prezentovan predstavnicima Sudova iz Federacije BiH

Radio Brčko

Brčko: Predstavljeno idejno rješenje sanacije mosta preko rijeke Save

Mirsad Arnautović