RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Održane obuke za oko 40 službenika Vlade Brčko distrikta

Odjel za europske integracije i međunarodnu suradnju Vlade Brčko distrikta i Direkcija za europske integracije pri Vijeću ministara Bosne i Hercegovine danas su održali obuke za službenike Vlade Brčko distrikta na temu „Vještine izvještavanja za potrebe procesa europskih integracija“. Obukama je prisustvovalo oko 40 službenika Vlade Brčko distrikta.

„Naši članovi odbora, pododbora, kontakt točaka, pa i članovi radnih skupina iz područja europskih integracija na današnjem predavanju stekli su nova znanja i vještine, te ulogu i značaj komunikacije u procesu europskih integracija, izvještavanje u pisanoj formi i slično“, kazao je Miroslav Geljić, predstojnik Odjela za europske integracije i međunarodnu suradnju.

Radmila Urta, predavačica iz Direkcije za europske integracije pri Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, kazala je kako je priprema izvješća za europsku komisiju vrlo važan segment u procesu EU integracija te je nužno imati vrlo dobre državne službenike sa svih razina vlasti.

„Oni moraju znati kako pripremiti dobre dokumente, a tu prije svega mislimo na dokumente za diskusiju, za priloge institucija, za redovito godišnje izvješće u napretku i slično, te će to osigurati bolji rad državnih službenika“, istaknula je Urta.

Iz Direkcije za financije kažu kako imaju široku lepezu kvalitetnih obuka, na koje se državni službenici mogu prijaviti putem Odjela za europske integracije i međunarodnu suradnju Vlade Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Puno posla oko usklađivanja zakonodavstva

Mirsad Arnautović

Odjel za europske integracije nastavlja s realizacijom IPA projekata

Sandra Živković

Brčko: Završeno 15 mjera Akcijskog plana iz Reformske agende

Radio Brčko