Brčko

Brčko: Održani Susreti planinara povodom 21. rođendana Distrikta

Kod Planinarskog doma sv. Bernard u Štrepcima danas su, u skladu sa epidemiološkim mjerama i, u organizaciji Planinarskog društva “Granaš”, održani Susreti planinara povodom obilježavanja 21. godišnjice od osnivanja Brčko distrikta.

Nešto manje od stotinu planinara je podijeljeno u dvije grupe koje su, u različim vremenskim intervalima, krenule na dvije staze, jednu dužine 8.5, a drugu dužine 6 metara. Takođe su obišli i dječju stazu u dužini od dva kilometra.

Situacija je ovaj put zbog epidemije koronavirusa takva da planinarska društva iz okruženja, iako im je uručena pozivnica, nisu mogli doći na današnje druženje.

Iz Planinarskog društva “Granaš” danas su poručili da im se, u njihovim aktivnostima, mogu pridružiti svi ljubitelji prirode i planine bez obzira na to da li imaju iskustva u planinarenju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Jedan komentar

  1. Dragi novinari,
    Pročitajte tekst pre nego što objavite
    Staze su 9 i 6 KILOMETARA, i dečija dva kilometra….
    Vi pišete 6 metara i dečija dva kilometra, gde je tu logika….

Back to top button