RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Organiziran planinarski izlet za učenike Jedaneste osnovne škole Zovik

Jedanaesta osnovna škola Zovik u suradnji sa Planinarskim društvom „Granaš“ i Lovačkom udrugom „Jarebica“, danas je organizirala planinarski izlet za učenike ove škole povodom obilježavanja Svjetskog dana učitelja.

Izlet je organiziran u planinarskom domu „Sveti Bernard“ koji se nalazi na obroncima Majevice u Gornjem Zoviku.

„Djeca koja su danas boravila u planinarskom domu „Sveti Bernard“ pored zabavnih aktivosti kao što su zip-line, adrenalin park, pečenje kobasica na logorskoj vatri te druge zabavno-sportske aktivnosti, imali su priliku učestvovati i na edukativnom predavanju o samom boravku u prirodi, planinarenju i lovu“, kazao nam je Mario Pejić, ravnatelj Jedanaeste osnovne škole.

„Došli smo na ideju da organiziramo za djecu edukativnu školu u prirodi, te da na taj način upoznamo djecu sa blagodatima boravka u prirodi. Želimo da djeca što manje provode vremena pored televizora igrajući igrice, te da se posvete sportu i rekreaciji, a planina je jedna savršena prilika za to“, kazao je Toma Anđelović, predsjednik LSUG „Jarebica“.

Svakako, djeca su danas najviše uživala, oduševljeno i sa mnogo doživljaja su otišla kući sa željom da se ponovno okupe na ovome mjestu.

„Jedan od budućih planova planinarskog društva „Granaš“ je suradnja i sa ostalim školama koje se nalaze na području Brčko distrikta i nadamo se da će i druge škole prepoznati naš rad te nam se javiti da organiziramo što više ovakvih događaja“, kazao je Zvonko Josić, predsjednik PD „Granaš“.

Organizatori su ovom prigodom izrazili svoje čestitke povodom Svjetskog dana učitelja svim učiteljima, nastavnicima, profesorima i ostalim prosvjetnim radnicima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Članovi Kluba ljubitelja prirode Brčko i Planinarsko društvo Granaš postavili informativno – edukativne table

Radio Brčko

Brčko: Planinarsko društvo “Granaš” organiziralo “Dane zove 2021.”

Sandra Živković

JU Jedanaesta osnovna škola Zovik održala humanitarnu akciju „Vrijeme ljubavi i mira“

Radio Brčko