RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Osnovna muzička škola raspisuje drugi upisni rok za prijem učenika

Foto: Arhiva

Drugi upisni rok za prijem učenika u Osnovnu muzičku školu Brčko distrikta BiH vršit će se od 28. kolovoza do 1. rujna tekuće godine, a popunjavat će se upražnjena mjesta na odsjeku harmonike i u pripremnom odjelu.

„U prvom upisnom roku, koji je bio u mjesecu svibnju u Osnovnu muzičku školu na instrumentalne odsjeke za klavir, violinu, flautu, harmoniku, gitaru, te solo pjevanje u prvi razred upisano je 49 učenika, dok je u pripremni odjel evidentirano svega devet učenika“, kazao je Jasmin Hasić, ravnatelj ove obrazovne ustanove.

Budući da se za upis u prvi razred muzičke škole mora uraditi prijemni ispit, koji ima presudnu ulogu za odabir kandidata, Hasić je istaknuo kako pripremni odjel pohađaju učenici s ciljem što boljeg usvajanja gradiva neophodnog za polaganje ispita.

„Pored položenog prijemnog ispita, gdje komisija ocjenjuje vokalne i druge glazbene sposobnosti, uvjet za upis u pripremni odjel je i starosna dob djece, odnosno upisati se mogu djeca koja u redovnoj školi polaze u drugi ili treći razred“, dodao je Hasić.

Osim u pripremnom odjelu, pet upražnjenih mjesta ima i na odsjeku harmonike, te se tu mogu prijaviti učenici starosne dobi između 10 i 11 godina, odnosno oni koji pohađaju treći ili četvrti razred redovnog devetogodišnjeg obrazovanja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Osnovna muzička škola raspisala Javni poziv za upis učenika u prvi razred

Gorana Antić

U tijeku upis u Osnovnu muzičku školu Brčko

Sandra Živković

Brčko: U Domu kulture sinoć održan koncert učenika Osnovne muzičke škole

Gorana Antić