RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Ovog vikenda održat će se peta Međunarodna regata „Sava nautik“

Peta Međunarodna regata „Sava nautik“ u organizaciji Udruge „X Centar“ Brčko distrikta održat će se 08. i 09. rujna na rijeci Savi. Na ovogodišnjoj regati očekuje se oko 100 plovila.

„Ovog vikenda na rijeci Savi u Brčko distriktu okupit će se značajan broj plovila kako bi se družili i uživali ploveći našom rijekom“, kazao je Igor Milićević predsjednik Udruge građana „X Centar“, dodajući kako svi zainteresirani koji žele sudjelovati na ovogodišnjoj regati mogu se prijaviti u udruzi do subote 09. rujna do polaska samih plovila.

Prema riječima Milićevića očekuju veliku posjećenost ovogodišnjoj regati, dobru zabavu i druženje, te goste iz drugih gradova Bosne i Hercegovine ali i regije.

Za sudionike koji vole kampirati osigurano je i 12 šatora gdje će moći prenoćiti, a tijekom plovidbe do Rajeva Sela i po povratku plovila u Brčko organizatori su pripremili zabavni program elektronske glazbe.

Za sigurnost sudionika i ove godine će se pobrinuti Policija Brčko distrikta, Granična policija, Crveni križ, Kapetanija, te nautički klubovi Nemo i Atos.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.