RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Parlament na sjednici 20. januara potvrđuje članove vlade i imenuje skupštinska tijela

Prva redovna sjednica brčanske Skupštine biće održana u srijedu 20. januara, a članovi parlamenta, tom prilikom, bi trebali potvrditi imenovanja predloženih članova Vlade Distrikta, te odrediti sastav skupštinskih tijela, odnosno komisija.

Statutom Distrikta je, inače, predviđeno da u roku od 15 dana parlament odobri imenovanja ili ih eventualnim vetom ospori.

Siniša Milić

„Za eventualno osporavanje prijedloga potrebno je 19 glasova, no vjerujem da do toga neće doći. Što se tiče samih imena predloženih, smatram da svima treba dati šansu, te vjerujem da će članovi vlade, kao najkvalitetniji prijedlozi stranaka parlamentarne većine, opravdati ukazano im povjerenje“, rekao je predsjednik Skupštine, Siniša Milić.

U prijedlogu gradonačelnika Eseda Kadrića (SDA),  brčansku Vladu još predvode i dogradonačelnik Anto Domić (HDZ), te SNSD-eov Željko Antić kao glavi koordinator, a čine je tri HDZ-eova šefa odjeljenja, dva iz SDA  i Stranke za BiH, te dva iz Ujedinjene Srpske i po jedan iz SDS-a, PDP-a i SNSD-a.

Podsjetimo, kad je riječ o personalnim prijedlozima za članove brčanske Vlade, tu su, recimo povratnik Ratko Stjepanović (SDS), doskorašnji zastupnik Željko Antić (SNSD), te zastupnica, sada jedina žena u Vladi, Ljubica Ilić (HDZ), do potpuno javnosti nepoznatih Bogdana Bratića i Tome Obrenovića iz Ujedinjene Srpske.

Inače, spisak članova vlade je u parlament proslijeđen posljednjeg nada minule godine, a veto je moguće uložiti do 15. januara.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Градоначелник подијелио пакетиће у обданишту “Наша дјеца”

Radio Brčko

Милић: Уз подршку Србије до нових радних мјеста

Radio Brčko

Милић: Нетачна “незванична информација” о траси ауто-пута

Radio Brčko