RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Penzioneri dobili šah na otvorenom u Gradskom parku

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je Udruženju penzionera Republike Srpske i Udruženju penzionera Federacije BiH predao na upravljanje šah na otvorenom u Gradskom parku u Brčkom.

U sklopu uređenja Gradskog parka u Brčkom, nakon izgradnje trim staze, danas je na  upotrebu prije svega penzionerima, ali i ostalim građanima Brčko distrikta dat šah na otvorenom kojim će upravljati dva udruženja penzionera u Brčko  distriktu.Gradonačelnik Milić je ovim udruženjima danas svečano dao na upotrebu velike figure za igranje šaha na otvorenom, ali i deset stolnih šahovskih komleta, te tom prilikom istakao da je ovo samo još jedna od aktivnosti koja ide u pravcu stvaranja kvalitetnijih uslova za život penzionera.“Svake godine u budžetu Brčko distrikta izdvaja se oko 1,4  miliona KM za jednokratnu novčanu pomoć penzionerima, oko milion KM za subvencije komunalnih troškova i  stotinu hiljada maraka za banjsko klimatko liječenje”, kazao je gradonačenik Siniša Milić.

Vlada Brčko distrikta čini velike napore kako bi penzionerima u Brčko distriktu pomogla kroz razne vidove subvencija. “Stoga, vjerujem, da će nam i šah na otvorenom ispuniti penzionerske dane dodatnim sadržajima”, kazao je Veljko Zlatović, predsjednik Udruženja penzionera RS u Brčko distriku.Ismet Bešić, predsjednik Udruženja penzionera iz Federacije BiH se zahvalio gradonačelniku i Vladi, te pozvao penzionere da iskoristte ove lijepe dane i dođu da igraju šah na otvorenom.

Simbolično, prvi potez na šahovskoj tabli na otvorenom povukao je gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Хрватска обрађује око 400 предмета о утврђивању радног стажа грађана из БиХ

Radio Brčko

Брчко: Најављен Други међународни турнир у шаху

Vladimir Matijević

Penzioneri Federacije BiH u julu dobijaju jednokratnu finansijsku pomoć

Radio Brčko