RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Pisić sa Hudeom razgovarao o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u Distriktu

Šef PBD BiH se sastao sa zamjenikom načelnika štaba Vrhovne komande savezničkih snaga za Evropu i komandantom snaga  EU  za operaciju „ALTHEA” u BiH

Šef Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Goran Pisić i njegov zamjenik Senad Jašarević sastali su se danas sa zamjenikom načelnika štaba Vrhovne komande savezničkih snaga za Evropu koji je ujedno i komandant snaga  Evropske Unije za operaciju „ALTHEA” u Bosni i Hercegovini, general pukovnikom Brisom Hudeom (Brice Houdet) i njegovim saradnicima.

Tema razgovora ticala se aktuelne sigurnosne situacije u Brčko distriktu BiH i osjetljivosti multietničke sredine kao što je Distrikt na brojne izazove.

Šef Policije Brčko distrikta BiH, Goran Pisić je tokom sastanka kazao da je stanje sigurnosti u ovoj lokalnoj zajednici zadovoljavajuće i da Policija samostalno i u saradnji s drugim organima i institucijama u Distriktu preduzima sve potrebne mjere i radnje da tako i ostane. Naglasio je značaj preventivnog djelovanja u kojem je potrebno da učestvuje cjelokupna zajednica kako bi se spriječili bilo kakvi incidenti. U situacijama kada se i dese incidenti Policija reaguje odmah i uglavnom efikasno rasvjetljava takve događaje, kao što je bio slučaj u nedavnim incidentima koji su rezultirali podnošenjem zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH protiv ukupno 26 lica.

General pukovnik Bris Hude (Brice Houdet) je takođe iznio ocjenu da je sigurnosna situacija u Distriktu mirna i zadovoljavajuća, te je ovom prilikom iskazao snažnu podršku Policiji Brčko distrikta BiH da i u narednom periodu poslove i zadatke iz svoje nadležnosti izvršava jednako efikasno i beskompromisno kao i do sada.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Brčkom danas bez novih slučajeva zaraze virusom korona

Radio Brčko

Брчко: Упркос благом повећању броја заражених, за сада нема нових мјера

Дејана Крстић

Брчко дистрикт домаћин састанка Управног одбора БиХ ЕСАП 2030+

Radio Brčko