Brčko

Povećan broj turista u Brčko distriktu

U Brčko ditriktu je, tokom prošle godine, došlo do povećanja broja turista što potvrđuje  broj noćenja i iznos boravišne takse koji se tom prilikom uplaćuje u ovdašnjim hotelima  i motelima. To povećanje se može mjeriti u procentu od najmanje deset posto više u odnosu na raniji period.

Predhodnih godina boravišna taksa koju su ovdašnji hoteli i moteli uplatili na ime svakog noćenja gostiju u ovim objektima je iznosila 12 do 15 hiljada maraka dok je prošle godine od noćenja gostiju uplaćeno 18 hiljada KM u budžet Brčko distrikta.

“Ovo povećanje je posebno bilo izraženo tokom avgusta mjeseca prošle godine”, kazao je dr. Aleksandar Đurić, šef Službe za turizam u Vladi Brčko distrikta.

Đurić napominje da Brčko distrikt u budućnosti treba poraditi i na usklađivanju zakonske regulative, te izradi određenih strateških dokumenata u oblasti turizma.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button