RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Plan rada Odjeljenja za javni registar usmjeren na kvalitetnije pružanje usluga građanima

Odjeljenje za javni registar u Vladi Brčko distritka BiH nedavno je usvojilo trogodišnji plan rada koji se sastoji od osam programa, a koji je usmjeren na efikasnije i kvalitetnije pružanje usluga građanima iz nadležnosti odjeljenja.

“Plan rada se odnosi na završetak druge i početak na treće faze komasacije zemljišta u mjesnoj zajednici Krepšić te uspostavljanje geografsko informacionog sistema i potpunu implementaciju aplikacijskih softvera za katastar u Distriktu“, rekao je Tomo Obrenović, šef resornog odjeljenja te dodao da je u plan rada za period 2024–2026. godine uvrštena i nabavka terenskih vozila za potrebe odjeljenja i modernizacija opreme.

Prema riječima Obrenovića ove godine Odjeljenje je izvršilo nabavku nekoliko terenskih motornih vozila za potrebe pododjeljenja za katastar u iznosu od oko 160.000 KM te je za potrebe Službe za arhiv nabavilo hardver i softver ukupne vrijednosti 100.000 KM

„Sljedeće godine planiramo da pokrenemo projekat presnimavanja građevinskog dijela zemljišta u katastarskim opštinama Gorice i Brka jer na tim područjima postoje određena odstupanja“, dodao je Obrenović.

Planirane programe rada Odjeljenje za javni registar će realizovati u okviru svoje organizacione  strukture koju čine Pododjeljenje za matičnu evidenciju, Pododjeljenje za lična dokumenta, Pododjeljenja za katastarske knjige, Pododjeljenja za pisarnicu i zajedničke poslove i Služba za arhiv.

Obrenović je naglasio da će modernizacija nove opreme i nabavka novih terenskih vozila uveliko pomoći  u implementaciji novih projekata Odjeljenja te dodao da se od ostalih programa u trogodišnjem planu rada nalazi i razvoj kulturno-umjetničke tradicije u Distriktu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: U subotu obuka anketara koji će raditi provjeru i kontrolu adrese prebivališta

Radio Brčko

Брчко: Очекује се повећање издавања личних докумената

Anđelka Đurić

Обреновић: Обезбиједити да се регистрација возила врши током једног дана

Дражен Ристић
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!