RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Обреновић: Обезбиједити да се регистрација возила врши током једног дана

Одјељење за јавни регистар наставиће са активностима провјере пребивалишта у Брчко дистрикта, а у наредном периоду учиниће се напори како би се регистрација моторних возила вршила током једног дана.

Шеф Одјељења за јавни регистар, Томо Обреновић рекао је да је задовољан затеченим стањем у овом одјељењу, те је додао да се пројекат провјере пребивалишта грађана показао јако корисним.

Томо Обреновић

“Претходни шеф Одјељења за јавни регистар покренуо је акцију провјере пребивалишта, и до сада је пронађено више од 1.000 лица која имају сумњиво пребивалиште. Овим путем бих похвалио напоре који су уложени у ову акцију, али сам мишљења да то не може бити ад-хок активност него континуиран процес. Такође за потребе грађана и привреде неопходно је обезбиједити да се регистрација моторних возила врши током једног дана”, рекао је Обреновић.

Најављено је да се ускоро почиње са комасацијом земљишта на подручју Крепшића.

“Ускоро планирамо покренути тендер за реализацију комасације у Крепшићу. Пројекат за овај посао је завршен. Реализација овог пројекта би допринијела укрупњавању пољопривредног земљишта и створила би услове за озбиљније бављење пољопривредном производњом. Након завршетка овог пројекта Одјељење се оприједијелило да настави комасацијом на подручју Дистрикта”, истакао је Обреновић.

Највећи проблем Одјељењу за јавни регистар представља простор за рад службеника који је неуслован.

“Просторије за рад Подојељења за лична документа су неусловне за рад, јер се ради о монтажном објекту који је у јако лошем стању. Такође, спорна је и удаљеност од Подјељења за матичну евиденцију, чији послови су међусобно повезани, те грађани губе доста времена у рјешавању својих захтјева”, рекао је Обреновић.

Из Одјељења за јавни регистар су потврдили да најадекватније рјешење за проблем радног простора јесте изградња нове зграде како би све службе овог Одјељења биле под једним кровом.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Смањен број захтјева за издавање докумената

Anđelka Đurić

Брчко: Очекује се повећање издавања личних докумената

Anđelka Đurić

Brčko: U subotu obuka anketara koji će raditi provjeru i kontrolu adrese prebivališta

Radio Brčko