RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Почетак нове школске године за све учеснике у саобраћају тражи додатан опрез !!!

Нова школска година званично је почела данас и у Брчко дистрикту. Гужве на улицама града и приградским насељаима у близини школа видљивија је него иначе, стога је код возача и учесника у саобраћају неопходан појачан опрез.

Ученици основних и средњих школа као и други учесници у саобраћају требали би имати више опреза када је прелазак улице у питању, с обзиром на појачан интензитет радова на реконструкцијама главних улица у самом градском језгру.

Возачи моторних возила крећући се кроз центар града своју пажњу усмјеравају на вертиклану и хоризонталну сигнализацију која их упућује на дионцу пута која се реконструише и која се налази у близини Прве основне школе.

Стога, возачи поред опреза приликом вожње том дионицом морају имати и додатни опрез због ученика који похађају ову школу, посебно у периоду када смијене почињу и завршавају.

Грађани Брчко дистрикта са којима смо разговарали слажу се да је појачан опрез јако битан и да безбједност учесника у саобраћају зависи од самих возача.

Полиција Брчко дистрикта БиХ је донијела пред почетак нове школске године Оперативни план с циљем подизања нивоа сигурности дјеце у саобраћају у близини основних и средњих школа, изјавила је портпарол полиције Брчко дистрикта Џевида Хукичевић.

Она је рекла да ће полицијски службеници у наредном периоду вршити појачану контролу и регулисање саобраћаја испред и у близини школа с циљем сигурног кретања ученика у доласку и одласку из школе.

Полиција Дистрикта апелује на све возаче да обрате посебну пажњу на кретање ученика, те да брзину кретања својих возила у близини школа прилагоде условима на путу.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Obavezna zimska oprema za vozila

Radio Brčko

Najčešći pojmovi koje vozači automobila ne razumiju

Radio Brčko

Lukač: Sve policijske i obavještajne službe u BiH i regionu moraju da budu na oprezu

Radio Brčko