RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Počela isplata jednokratne novčane pomoći brčanskim penzionerima

U prošli, petak 26. oktobra, započela je podjela jednokratne novčane pomoći penzionerima Brčko Distrikta. Za početak novembra planirana je pomoć socijalno ugroženim građanima u subvencijama komunalnih troškova.

Jednokratnu novčanu pomoć će dobiti 10. 447 penzionera u iznosima od po 50, 100 i 150 KM, u zavisnosit od visine penzije.

“Za ove namjene iz budžeta Brčko Distrikta izdvojeno je 1.370.000 KM”, kazala je za Radio Brčko Distrikt Nataša Stevanović, šefica Vladinog Pododjela za socijalnu zaštitu.

Pomoć brčanskim penzionerima isplaćuje se putem banaka.

Nataša Stevanović

Početkom novembra očekuju se i subvencije za komunalne troškove. Ovu vrstu pomoći, sem penzionera, dobiće i druge socijalno ugrožene kategorije građana, civilni invalidi, invalidne osobe sa posebnim potrebama, lica koja ostvaruju pravo na socijalna primanja i članovi boračkih udruženja u Brčko Distriku, koji su zadovoljli propisane kriterije za subvencinoranjem komunalnih troškova.

Stevanović je pojasnila da će subvenciju za struju dobiti penzioneri koji dobivaju jednokratnu pomoć od 150 KM. Pored subvencije za potrošnju električne energije, od ove godine za sve korisnike ove vrste pomoći uvedena je subvencija i na potrošnju vode i odvoz smeća.

I po godišnjoj jednokratnoj novčanoj pomoći penzionerima, a i po subvencijama za potrošnju struje, vode i odvoz smeća, Brčko Distrikt se, kao svijetao primjer, izdvaja u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Počela isplata jednokratne pomoći novoevidentiranim umirovljenicima

Gorana Antić

Brčko: Ovogodišnja subvencija za komunalije veća za petnaestak maraka

Sanita Jerković Ibrahimović

Брчко: Издвојена средства за бањска лијечења пензионера

Дражен Ристић