RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Počela isplata jednokratne pomoći novoevidentiranim umirovljenicima

Tijekom tjedna počela je isplata jednokratne novčane pomoći za 546 umirovljenika na području Brčko distrikta koji su ove godine stekli status umirovljenika.

„Na evidentiranje za mirovinu koje je trajalo od 3. svibnja do 31. kolovoza prijavilo se 569 osoba koje ove godine ostvaruju status umirovljenika. Njih 23 nije ispunilo uvjete za dobivanje jednokratne novčane pomoći, pa je stoga 546 umirovljenika ostvarilo pravo za ovaj vid pomoći“, kazala je Nataša Stevanović, predstojnica Pododjela za socijalnu zaštitu Vlade Brčko distrikta BIH.

Visina jednokratne novčane pomoći ovisi o razini mirovine, pa će oni sa najnižom mirovinom dobiti 150 KM, a oni sa najvišom mirovinom dobit će 50 KM.

Da napomenemo, početkom rujna isplaćena je jednokratna novčana pomoć za nešto više od 10.200 umirovljenika na području Distrikta, za koje je Vlada Distrikta izdvojila ukupno 1.285.050 KM.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: U završnoj fazi revizija 2. 700 korisnika socijalne pomoći

Suvad Alagić

Brčko: U ustanove socijalne zaštite smješteno je 18 štićenika

Gorana Antić

U ponedjeljak isplata mirovina za lipanj za FBiH umirovljenike

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!