RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Zanemarivanje djeteta je i vid nasilja u porodici

Opšta je ocjena da vrijeme pandemije u kojem se nalazimo, na neki način, pogoduje eskalaciji nasilja u porodici, prije svega nasilja nad djecom i ženama, jer duži boravak u zatvorenom prostoru, u vlastitim domovima, ide na ruku nasilnicima.

Nataša Stevanović

Razmjena podataka u ovom kontekstu, među zvaničnim institucijama zaštite na području Brčko Distrikta, u posljednjih šest mjeseci nije na ranije dostignutom nivou.

„Vjerovatni razlog je aktuelna situacija sa koronavirusom, no ono što smo mi kao Pododjeljenje evidentirali je pet prijava nasilja u porodici, od kojih je jedno, donekle specifično jer se ne odnosi na klasično nasilje, već prije svega na zanemarivanje brige o djeci unutar porodice“, rekla je šefica Pododjeljenja za socijalnu zaštitu brčanske Vlade, Nataša Stevanović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Počela isplata jednokratne novčane pomoći brčanskim penzionerima

Suvad Alagić

Brčko: Počela isplata jednokratne pomoći novoevidentiranim umirovljenicima

Gorana Antić

Pojedinačna subvencija za komunalne usluge 66 maraka

Sanita Jerković Ibrahimović