Brčko

Brčko: Počela obuka anketara koji će provjeravati i kontrolisati adrese prebivališta

U prostorijama Direkcije za finansije u Brčkom jutros je počela obuka anketara Odjeljenja za javni registar koji će provjeravati i kontrolisati adrese prebivališta na teritoriji Distrikta u naredna tri mjeseca, a sa ciljem otkrivanja i otklanjanja lažnih fiktivnih prijava boravka na prostoru ove opštine.

Kontrolu i obilazak domaćinstava će vršiti 41 osoba osposobljena za ove poslove, a radno angažovana po ugovoru o posebnim poslovima.

Anketiranje će se vršiti svaki dan od 8 do 20 sati, a za one osobe za koje se utvrdi da su prijavljeni u Brčkom, a tu ne žive, predviđene su novčane kazne, a moguće je i oduzimanje osobnih dokumenata.

Anketiranje je trebalo da počne još u martu, ali se to nije desilo zbog pojave pandemije koronavirusa i nedostatka novca neophodnog za ovaj posao koji će koštati 147.000 KM.

Današnjoj obuci anketara prisustvuju članovi Misije OSCE- a u BiH, Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava, te predstavnici Odjeljenja za javni registar i šef Pododjeljenja za lična dokumenta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button