Brčko

Izabrano novo rukovodstvo Foruma žena brčanskog SDP-a

U prostorijama Organizacije SDP BiH Brčko distrikt BiH sinoć je izabrano novo rukovodstvo Foruma žena OBD SDP BiH.

Pristunim drugaricama se prvi obratio predsjednik Esad Atić istaknuvši da je prijatno iznenađen njihovim velikim odzivom na ovaj sastanak, te da se nada da će upravo one, kao i do sada, biti najveća podrška i oslonac SDP-u.

Uz prisustvo i glasanje velikog broja žena, za predsjednicu je jednoglasno izabrana Nizama Denić, a za potpredsjednice Refija Zukić i Emina Isić.

Članice predsjedništva FOŽ-a su:

Ahmetbašić Izeta
Jašarević Zumreta
Ražanica Šehida
Omerhodžić Sabina
Ademović Mersiha
Čačković Zada
Hasić Fahira
i Ljuca Nisveta.

Na listi koalicije BH BLOK – SDP BiH i NS BiH  za Skupštinu Brčko distrikta BiH na predstojećim lokalnim izborima, 15 pozicija zauzimaju žene, što iznosi 44%.

Ambiciozne i vrijedne gospođe iz koalicije BH BLOK svojim radom i zalaganjem dokazuju da su žene itekako poštovane i uvažene u koaliciji koju predstavljaju.

-Naš cilj je da pokažemo snagu žena u našem gradu i pozivamo sve dame iz Brčko distrikta BiH da nam se pridruže, poručuju iz Organizacije SDP-a u Brčkom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button