Brčko

Izvršene 11.022 provjere vjerodostojnosti prijavljenih adresa građana u Distriktu

U nadležnosti Vladinog Odjela za javni registar, prema Zakonu o prebivalištu i boravištu BiH, u Brčko distriktu je u tijeku provođenje kontrole adresa prebivališta građana, koje je započelo 15. rujna. Iz Odjela poručuju kako su do sada provjere izvršene u 18 mjesnih zajednica, a obrađene su 62 ulice.

U nastavku rada na aktivnosti kontroliranja adresa, zaključno s 25. listopadom, izvršene su ukupno 11.022 provjere. Potvrdio je to Hajrudin Jusufović, predstojnik Pododjela za osobne dokumente, dodavši kako je od tog broja provjera anketara na terenu, administrator provjerio 7.457 osoba.

„Od tog broja 6.512 osoba uredno je prijavljeno na svojim adresama, 319 osoba nije pronađeno na adresama niti smo dobili informacije o njima, 586 osoba od ovog broja se nalazi u inozemstvu, 19 osoba je preminulo, a 21 osoba je odbila suradnju s anketarima“, istaknuo je Jusufović.

Hajrudin Jusufović

Aktivnosti ovog projekta trajat će ukupno tri mjeseca kao što je i planirano, odnosno do 15. prosinca tekuće godine. A s obzirom na nedostatna sredstva dobivena za provođenje cjelokupnog projekta, iz Pododjela ističu kako postoji mogućnost i zahtjeva Vladi za dodatnim sredstvima kako bi se projekt uspješno završio.

„U svakom slučaju, projekt se neće moći kompletno završiti. Prema mojim procjenama, mislim da će se uraditi negdje oko 70 posto provjera, ali u svakom slučaju inzistirat ćemo na budžetu, da produžimo tu aktivnost i kompletno završimo ovaj projekt, a imamo i podršku od OSCE-a i OHR-a da ga nastavimo ukoliko se osigura Budžet za naredna tri mjeseca“, rekao je Jusufović.

Prema njegovim riječima, aktivnosti provjere adresa građana u Distriktu odvijaju se prema planu, te do sada nije bilo većih problema u suradnji građana s anketarima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button