Brčko

Brčko: Počeli ispitni rokovi na fakultetima

Na brčanskim fakultetima započelo je provođenje ispitnih rokova koji su odgođeni zbog nastale situacije s koronavirusom i zaštitnim mjerama propisanih od strane Stožera za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta. Travanjski ispitni rok koji se nije mogao održati u za to predviđenom razdoblju, prolongiran je za svibanj i lipanj.

Dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr. Lazar Radovanović istaknuo je kako studenti neće gubiti ispitne rokove te kako će se ispiti održati u prostorijama fakulteta uz propisane mjere Kriznog stožera.

„Od iduće sedmice, od 08. do 19. juna održat će se aprilski ispitni rok koji je pomjeren na juni. Studenti će polagati ispite poštujući sve propisane mjere Kriznog stožera kao što su obavezno nošenje maski, održavanje distance i dezinficiranje. Fakultet ima prostorne mogućnosti da rasporedi studente po grupama i na određenoj fizičkoj distanci“, ističe Radovanović.

Dok na državnom fakultetu ispitni rokovi tek trebaju početi, na Europskom univerzitetu u Brčkom ispitni rokovi su s održavanjem započeli već proteklog tjedna. Rektor akademik prof. dr. Nedeljko Stanković ističe kako su na Univerzitetu osigurane sve mjere u cilju zaštite studenata i fakultetskog osoblja.

„Aprilski rok na Evropskom univerzitetu započeo je 28. maja i trajat će do 10. juna, nakon čega će uslijediti junski rok. Ispiti se održavaju u univerzitetskim prostorijama u kojima može istovremeno boraviti najviše devet studenata. Prostorije su veličine oko 100 kvadrata, a studenti sjede prema propisanom razmaku od dva metra slijedeći propisane mjere Kriznog stožera“, rekao je Stanković.

S obzirom na to da se situacija vezana uz koronavirus stabilizira, započeli su i novi upisi na fakultete i prijemni ispiti koji će, prema riječima čelnika fakulteta, također biti održani u fizičkom obliku, kao i prethodnih godina.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!