RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Počinje drugi upisni rok na brčanske fakultete

Na području Brčko distrikta za nekoliko dana počije drugi upisni rok za studente u akademskoj 2019/2010. godini. Na određenim privatnim fakultetima upis traje od lipnja, dok će se prijave za natječaj državnog univerziteta, točnije za Ekonomski fakultet, vršiti od 26.08. do 6.9. 2019. godine.

Lazar Radovanović

Vršitelj dužnosti dekana Ekonomskog fakulteta Brčko Lazar Radovanović izjavio je da je sve spremno za drugi upisni rok ove institucije, te da su prvim upisnim rokom ispunili kvotu od 50 posto planiranih mjesta.

On je naveo da je ostalo još 25 mjesta, te da je polaganje prijamnog ispita 9. 9.2019. godine.

Rektor Europskog univerziteta akademik prof. dr Nedeljko Stanković kaže da na njihovom fakultetu upis traje od lipnja, te da je ove godine kod njih 30 posto više interesanata u odnosu na 2018. godinu.

Nedeljko Stanković

„Od naših šest fakulteta najveće interesovanje je na Zdravstvenom fakultetu, koji studentima daje veće mogućnosti zaposlenja ka Europi, što je velika šteta za našu sredinu jer školovane ljude šaljemo na Zapad“, istaknuo je Stanković.

Osim Ekonomskog i Europskog, na području Brčko distritka se odvija i nastava Filozofskog fakulteta, Sveučilišta u Mostaru koji je raspisao drugi upisni rok na studij Odnosa s javnošću od 2. do 14. rujna tekuće godine.

U tijeku je procedura oko upisa i na drugim fakultetima, Internacionalnom i Visokoj školi računarstva i poslovne komunikacije eMPIRICA.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Бањалука: Наставља се тренд пада уписаних студената и у наредној академској години

Radio Brčko

Evropski univerzitet uručio Odjelu za javnu sigurnost zaštitnu opremu

Radio Brčko

Брчко: Промовисана књига “Форензика у кривичном поступку”

Миљана Ђурђевић

1 komentar

Dudule 23.08.2019. - 10:21 at 10:21

Nije velika šteta što “školovani” medicinari sa Evropskog univerziteta odlaze na zapad a ne ostaju ovdje. Hvala i srećan put!

Kometari su zaključani.