RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčko: Počeo 16. Međunarodni Bajramski turnir u malom nogometu

Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH otvorio je u ponedjeljak 16. Međunarodni Bajramski turnir u malom nogometu/fudbalu „Brčko 2018/2019”.

Kadrić je, tom prilikom, izjavio da postoji veliko zanimanje za turnir koji je jedan od najmasovnijih sportskih događaja u Distriktu u toku godine.

“Preko 500 učesnika i veliki broj ekipa potvrda je da je ovaj turnir zauzeo svoje mjesto u brčanskim sportskim aktivnostima i da sa nestrpljenjem očekujemo početak. Ja ovaj turnir proglašavam otvorenim i želim svima da uživamo u dobrim potezima i prikazanoj igri”, rekao je Kadrić.

Na otvaranju je bio i Izet Banda, predsjednik NS Brčko distrikta i članovi Organizacionog odbora, a mladi KUD-a Klanac Brčko su izveli kulturno-zabavni program.

Generalni pokrovitelj turnira je Vlada Brčko distrikt BiH. Sudjeluju 73 ekipe, najviše 18 u seniorskoj konkurenciji. Organizator se pobrinuo da i za publiku na završnoj večeri priredi tombolu sa vrijednim nagradama. Tombola je 1 KM. U prvoj utakmici seniora Aksemoni Srebrenik su pobijedili ekipu Caffe Corso 3:2 Prve večeri je odigrano 10 utakmica. Utakmice se igraju svakog dana od 15 sati. Završetak je planiran 05.01.2019.

Slike i tekst: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Потписан Споразум и Меморандум o сарадњи са УИО БиХ

Vladimir Matijević

Čestitka gradonačelnika i dogradonačelnika prigodom Nove godine

Radio Brčko

Stanje u Distriktu glavna tema sastanka čelnika Vlade i delegacije EUFOR-a

Radio Brčko