RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Gradonačelnik Kadrić upriličio prijem za predstavnike medija

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić je upriličio tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike medija koji djeluju i rade u Brčkom.

Gradonačelnik je istakao da je ovo prilika za izvjesnu analizu aktivnosti koje su provođene tokom kalendarske godine, analizu dobre saradnje s medijima i utvrđivanje zajedničkih planova za godinu koja dolazi.

„Mislim da smo imali u ovoj godini, i Vlada i Skupština, dobru saradnju s novinarima u Distriktu. Imali smo objektivno izvještavanje i smatram da će to biti dobar temelj za narednu godinu, koja će biti jako važna za Distrikt. Imamo izvjesne najave da će se procesi pokrenuti naprijed, da će biti i značajnijih reformi i tu će nam trebati podrška medija u Brčkom u smislu kvalitetnijeg obavještavanja i objašnjavanja brčanskoj javnosti da je neophodno da pristupimo određenim reformama koje će biti na korist zajednici u decenijima koje dolaze”, istakao je Kadrić.

Gradonačelnik je kazao da brčanski mediji imaju vrlo objektivan i izbalansiran pristup u izvještavanju. Posebno je istakao značaj vrijednosti informacija koje se iznose, a imaju kvalitet istinitosti.

„Ovo je trenutak u kojem se nalazimo, trenutak velikog iskušenja s pandemijom i generalno negativne slike i depresije koja vlada u zajednici. Bilo bi jako korisno za opće stanje da se malo više promovišu dobre i pozitivne priče i da im se da na značaju i vrijednosti. Trebamo svi skupa da radimo na polju promocije vrijednosti, promocije vrijednih i humanih ljudi, humanih akcija, a ne na promociji onoga što ne zavrjeđuje pažnju”, zaključio je Kadrić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Čestitka gradonačelnika i dogradonačelnika povodom katoličkog Božića

Radio Brčko

Градоначелник Кадрић подржао активности у пројекту „Сјећање на Алексу Микића“

Radio Brčko

Nastavljena druga redovna sjednica Skupštine Brčko Distrikta BiH

Admir Kadrić