RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Podijeljeno deset humanitarnih poljoprivrednih paketa

S obzirom na to da je pandemija koronavirusa ostavila vidne ekonomske posljedice, u Brčko distriktu jutros je podijeljeno deset paketa humanitarne pomoći agrarnih proizvoda i oruđa, za čiju nabavku je osiguran novac od Američke ambasade BiH, a sve u cilju lakšeg oporavka lokalnog stanovništva od posljedica pandemije.

Projektom američke ambasade BOLD, namijenjenog mladim liderima u BiH, raspisan je natječaj za dodjelu dotacija, čiji je cilj pomoć lokalnim zajednicama, a vrijednost dotacije je 3.000 dolara. Na natječaju, kao najbolji, odabran je projekt Brčanke Jelene Savić koja je istaknula kako se nada da će ove donacije pomoći onima kojima je potrebno.

„Kao član BOLD-a velika mi je čast što je baš moj projekat odabran, jer mi je pružio priliku da izravno pomognem mojim sugrađanima kako bi se što brže oporavili od negativnog uticaja proisteklog iz virusa COVID-19. Podjelom ovih poljoprivrednih paketa nadam se da ću olakšati porodicama“, rekla je Savićeva.

Dobivena dotacija je projektom uplaćena u lokalnu poljoprivrednu ljekarnu koja je za protuvrijednost tog iznosa osigurala osnovna sredstva potrebna za manju poljoprivrednu proizvodnju, a koja će u vidu humanitarnih poljoprivrednih paketa biti isporučena na adrese deset brčanskih obitelji.

Humanitarni paketi pomoći brčanskim obiteljima sadrže rasadni i sjemenski materijal, prskalice, poljoprivredna gnojiva, ručna kolica te slične agrarne proizvode i pomagala.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Podijeljeno 100 humanitarnih paketa

Sandra Živković

Svjetska banka preusmjerava sredstva za humanitarnu pomoć Afganistanu

Radio Brčko

Potrebna pomoć djevojci iz Bijeljine kojoj je mašina skinula skalp glave

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!