Brčko

Brčko: Vodostaj u porastu, stanje stabilno

Unatoč padalinama koje su za vikend zadesile područje Distrikta, iz Odjela za javnu sigurnost brčanske Vlade, ističu kako je stanje s vodostajem za sada pod kontrolom.

Distrikt prati stanje vodostaja na mjernom mjestu u Šamcu, gdje je prilikom današnjeg mjerenja u 11:00 sati zabilježena razina vode visine 470 cm.

„Na mjernom mjestu u Šamcu, vodostaj posljednjih 48 sati raste po dva centimetra te je, u odnosnu na posljednjih 48 sati uvećan za oko 70 cm“, rekao je Mirsad Hasanbašić, koordinator za krizne situacije u Odjelu za javnu sigurnost.

On je kazao kako je unatoč porastu vodostaja trenutna situacija pod kontrolom, te je dodao kako su u Odjelu spremni da reagiraju, ukoliko dođe i do pogoršanja stanja.

„Trenutno smo 180 cm od redovnih mjera obrane od poplava, koje se aktiviraju na 650 cm. S obzirom na količinu padalina u regiji cijeloj, mi očekujemo porast vodostaja, pratit ćemo stanje te ćemo reagirati u skladu s razvojem situacije“, kazao je Hasanbašić.

On je istaknuo kako profesionalni sastav Odjela za javnu sigurnost ima izvrsnu suradnju s nevladinim organizacijama iz oblasti zaštite i spašavanja te kako svoje djelovanje i ljudstvo organiziraju u ovisnosti o stanju na terenu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button