RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Pokreću se aktivnosti na izgradnji zgrade za potrebe Pododjeljenja za lična dokumenta

Odjeljenje za javni registar brčanske Vlade u minuloj godini je okončalo nekoliko značajnih projekata među kojima je jedan od najznačajniji onaj koji se tiče modernizacije, odnosno stvaranja boljih uslova za rad uposlenicima u Pododjeljenju za katastar i katastarske knjige.

„U okviru tog Pododjeljenja minule godine smo nabavili veći broj terenskih motornih vozila, izvršili nabavku savremene geodetske opreme, te izvršili potpunu informatizaciju što podrazumijeva nabavku softvera za potrebe pododjeljenja, a uložena su takođe značajna sredstva i u informatizaciju Službe arhiva, što će biti nastavljeno i ove godine“, rekao je Tomo Obrenović, šef Odjeljenja za javni registar.

Obrenović podsjeća da je već startovao i projekat komasacije zemljišta u dvije mjnesne zajednice odnosno katastarske opštine.

„Riječ je o komasaciji zemljišta na područiju Krepšića i Gorica, zoni koja na komasaciju čeka već punih dvadeset godina“, istakao je Obrenović.

Kao jedan od najznačajnijih projekata u ovoj godini Obrenović izdvaja početak aktivnosti na izgradnji posebne zgrade za potrebe Pododjeljenja za lična dokumenta.

„U saradnji sa Odjeljenjem za javne poslove biće pokrenute aktivnosti s ciljem izgradnje zgrade za potrebe Pododjeljenja za lična dokumenta“, akcentirao je šef Odjeljenja za javni registar brčanske Vlade, Tomo Obrenović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.