RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Policajci održali predavanje o mogućim sigurnosnim prijetnjama na internetu

U cilju promocije sigurnijeg i odgovornijeg korištenja interneta i mobilnih telefona, posebno među djecom i mladima, službenici brčanske Policije danas su održali predavanje za učenike o mogućim sigurnosnim prijetnjama na internetu.

Djeca su, ovim povodom, upoznata sa načinima sigurnog korištenja interneta za pretraživanje, učenje i zabavu, praktičnim rješenjima zaštite na internetu, te putevima traženja pomoći u slučajevima nastalih sigurnosnih problema.

Ovim predavanjem je brčanska Policija obilježila „Dan sigurnijeg interneta“ u februaru mjesecu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Dvije osobe prekršile Naredbu o zabrani kretanja

Radio Brčko

Policija Brčko distrikta: Vikend protekao mirno

Sandra Živković

У Брчком регистровано преко четири хиљаде комада оружја

Миљана Ђурђевић