RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Милић: Утврђени закључци за побољшање привредног амбијента дистрикта Брчко

Представници руководстава извршне и законодавне власти дистрикта Брчко и  делегације брчанске Привредне коморе и Удружења послодаваца данас су одржали састанак на коме се разговарало о стању привреде у Брчко дистрикту БиХ.

„Веома тежак разговор, али оно што је најважније јесте да смо постигли одређене закључке чијом би имплементацијом укупан привредни амбијент у нашој локалној заједници требао да буде унапријеђен“, рекао је градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић.

Он је истакао да је договорено да већ наредне недјеље скупштинска Комисија за економски развој анализира закључке који су данас утврђени, а односе се на измјене Закона о привредној комори како би се увело обавезно чланство, затим измјене Закона о порезу на доходак како би се повећао неопорезиви дио плате што би омогућило подизање плата у реалном сектору.

Градоначелник Милић је додао да је један од закључака и доношење посебног прописа који би на одређени начин заштитио домаће привреднике у Брчком и навео да је договорено да се анализирају и укину намети који беспотребно оптерећују привреду.

„Усагласили смо се да се до15. марта одржи сједница Привредног савјета на којој би били потврђени ови закључци и да се наредних дана интензивно наставе разговори око других активности које би укључивале и подршку привредницима путем посебних програма за субвенционисање инвестиција у нашој локалној заједници”, закључио је градоначелник Милић.

Састанку у Градској вијећници присуствовали су: у име извршне власти – градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић, замјеник градоначелника Анто Домић и шеф Одјељења за привредни развој, спорт и културу Перо Гудељевић, а у име законодавне власти – предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић и предсједник скупштинске Комисије за економски развој Жељко Антић те директор Дирекције за финансије Брчко дистрикта Мато Лучић као и представници Привредне коморе и Удружења послодаваца.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Siniša Milić pružio podršku prijedlozima grupe “Za transparentno finansiranje neprofitnih organizacija iz budžeta Brčko distrikta“

Radio Brčko

Брчко: Прекинуто 33. редовно засједање Скупштине Дистрикта, наставак 07. децембра

Vladimir Matijević

Brčko: Predsjednik Skupštine posjetio mjesnu zajednicu Grčica

Radio Brčko