RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Večeras predavanje profesora Rajevića na temu “NTC sistem učenja – učenje kroz igru” 

U sklopu obilježavanja Dana Brčko distrikta, u organizaciji Omladinske organizacije “Mali princ” Brčko, u četvrtak, 28.02.2019. godine u 18:00 u Omladinskom centru (Kino sala) biće održano stručno predavanje prof. dr. Ranka Rajevića na temu “NTC sistem učenja – učenje kroz igru”. 

NTC sistem učenja je program namijenjen djeci svih uzrasta, izrađen u skladu sa najsavremenijim dostignućima iz oblasti neuronauka i neuropsihologije. Program je nagrađen od strane Svjetskog borda Mense prestižnom nagradom za najveći intelektualni doprinos društvu. NTC sistem učenja se primjenjuje u 17 zemalja Evrope.

„Po novim istraživanjima, poremećaji u učenju, koji se javljaju već u drugom i trećem razredu osnovne škole, nastaju usljed nedostatka pojedinih aktivnosti u najranijem djetinjstvu. Obično su u pitanju zaboravljene igre – kao što su skakanje, rotacija, a kasnije klikeri, lastiš, žmirka, itd. Upravo te aktivnosti podstiču stvaranje sinapsi, a živimo u vremenu kada su djeca najvećim dijelom statična, ispred televizora i kompjutera. Potrebno je prenijeti naučna saznanja roditeljima, vaspitačima i učiteljima, jer u međuvremenu odrastaju generacije kojima je potrebna dragocjena pomoć u razvoju.“ – dr Ranko Rajović

Predavanje je otvoreno za sve zainteresovane građane, roditelje i lica koja se profesionalno bave obrazovanjem i vaspitanjem djece. Ulaz na predavanje je besplatan. 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanski “Stećak” obilježio Dan državnosti BiH u Domu kulture

Suvad Alagić

Obilježavanja Dana palačinaka u Zenici, 5. marta 

Radio Brčko

Брчко: Обиљежено 30 година Српске и 30 година СПКД “Просвјета”

Миљана Ђурђевић