RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Policija izvršila pretrese i uhapsila dvije osobe

Preduzimajući planske aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga na području Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su pod nadzorom Tužilaštva i po Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH izvršili pretrese stambenog i pomoćnih objekata na području grada, te dva lica.

Tokom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta određena količina opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, zatim predmeti za pakovanje i pripremu za dalju prodaju opojne droge, kao i određena količina novca.

U prostorije Policije Brčko distrikta BiH privedena su lica S.Š. rođen 1988. godine u Doboju i E.L. rođen 1984. godine u Brčkom, oba nastanjeni u Brčkom.

Navedena lica će nakon kriminalističke obrade biti lišeni slobode zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, te će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati Tužilaštvu Brčko distrikta BiH na dalje krivično pravno procesuiranje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: U posjeti Policiji boravila delegacija Ambasade Republike Francuske

Radio Brčko

Brčko: Policija poziva građane da dostave informacije o nestalom Borislavu Mišoviću

Radio Brčko

Brčko: Održan radni sastanak šefa Policije i najviših predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti

Radio Brčko