RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Policija rasvijetlila slučaj pucnjave iz vatrenog oružja u naselju Ilićka

Policija Brčko distrikta BiH rasvijetlila je slučaj pucnjave iz vatrenog oružja u naselju Ilićka, za koju je dana 04.04.2022. godine u 23.17 sati zaprimila anonimnu prijavu, a nakon što je ista uznemirila stanovnike ovog naselja.

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su odmah nakon prijave preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima se navedeni događaja desio, kao i pronalasku aktera navedenog događaja.

Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH izvršen je uviđaj na licu mjesta, te je utvrđeno da postoji osnov sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 317. “Izazivanje opšte opasnosti” Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH. U daljem toku istrage izvršeni su pretresi dva stambena objekta, te jednog putničkog motornog vozila i tom prilikom pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

U sklopu istrage N.D. rođen 1985. godine u Brčkom gdje i nastanjen je lišen slobode, dok će Tužilaštvu Brčko distrikta BiH biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Policija BD u akciji kodnog naziva „BIRO” slobode lišila službenika Vlade Brčko distrikta

Radio Brčko

Брчко: Возачи електричних тротинета равноправни учесници у саобраћају?

Vladimir Matijević

Brčko: Policija identifikovala izvršioce oštećenja natpisa „Brčko 92 Never Forget Srebrenica 95, 8372 BHF“

Radio Brčko