RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Policija u veoma kratkom roku pronašla otuđeni putnički automobil

Dana 25.12.2018. godine oko 09,10 sati Policiji se obratila građanka iz mjesta Brka, te prijavila da je iz njenog dvorišta u mjestu Brka, od strane nepoznatog lica ili više njih, otuđen njen putnički automobil marke BMW, bosanskohercegovačkih registarskih oznaka.

Odmah po dojavi na lice mjesta izvršenja krivičnog djela izašli su policijski službenici, koji su, obavijestili dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH, te obavili uviđaj kao i preduzeli mjere i radnje na pronalasku otuđenog automobila i izvršioca ovog krivičnog djela.

Preduzetim istražnim mjerama i radnjama, tokom jučerašnjeg dana od strane policijskih službenika Policije Brčko distrikta BiH i MUP-a TK-a PU Gračanica, pronađeno je otuđeno vozilo ¨BMW¨ koje je i kriminalističko-tehnički obrađeno i vraćeno vlasnici.

Nakon kriminalističke obrade i analize raspoloživih informacija, policijski službenici su prikupili dokaze da postoje osnovi sumnje da su najvjerovatnije tri lica: sa inicijalima O.T. rođen  1999. godine, S.M, rođen 1988. godine i H.E. rođen 1990. godine,  učestvovala u izvršenju ovog krivičnog djela.

Protiv navedenih lica Brčko distrikta BiH će uputiti Izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH,  zbog počinjenih krivičnioh djela “Teška krađa” iz člana 281. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Полиција расвијетлила случај оштећења предизборних плаката

Radio Brčko

Policija BD: Radarske kontrole za period od 17.06-23.06.2019. godine

Radio Brčko

Brčko: Policija uhapsila još dvije osobe zbog izbornih prevara

Radio Brčko