Brčko

Brčko: Poslanici iduće srijede o zdravstvenim uslugama bez participacije

Izmjene i dopune Zakona o prostornom planiranju i građenju, i to po hitnom postupku, kojima se stvaraju preduslovi za formiranje Zavoda za razvoj i izgradnju grada, biće razmatrane na narednoj sjednici brčanskog Parlamenta, čije zasjedanje je zakazano iza iduću srijedu.

Ovo je, pored ostalog, dogovoreno na današnjem pripremnom sastanku predsjednika klubova zastupnika u brčanskoj Skupštini. Osim ovoga, tu su i izmjene i dopune Zakona o Pravosudnoj komisiji, potom onoga o javnoj imovini, te poljoprivrednom zemljištu u Distriktu.

Naročito je važno da će na narednoj sjednici, po svemu sudeći, biti izmijenjena i Odluka o participaciji za zdravstvene usluge koju su do sada bili obavezni plaćati osiguranici u Distriktu.

„Ovim se ukida participacija u brčanskom zdravstvu, što olakšava korištenje usluga naročito penzionerima i socijalno najugroženijim kategorijama. Oko 400.000 hiljada maraka, koliko je po ovom osnovu inkasirala JZU “Zdravsveni centar Brčko”, biće nadoknađena iz drugih budžetskih izvora“, rekao je predsjednik Skupštine Distrikta, Esed Kadrić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Tagovi

Povezani članci

Back to top button
Close