RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Poštari od sutra počinju na kućne adrese dostavljati novčanu pomoć nezaposlenimа

Sva nezaposlena lica koja su se 01.09. 2020. godine nalazila na evidenciji Zapoda za zapošljavanje Brčko distrikta, od sutra će na svoje kućne adrese početi primate uplate jednokratne novčane pomoći u iznosu od 100 KM, potvrdila je Tamara Duvnjak Mitrović, v.d  direktora Zavoda za zapošljavanje.

Tamara Duvnjak Mitrović

Navedena sredstva će za preko 15 hiljada nezaposlenih putem poštanskih službi biti distribuirana u narednih sedam dana ukoliko korisnici ovih sredstava odnosno nezaposlena lica u međuvremenu nisu mijenjalа svoju adresu prebivališta. Samo u slučaju da lice, kojem treba biti isplaćena pomoć, ne bude prisutno prilikom dolaska poštara, isti će sredstva moći podići u pošti.

Vlada Brčko distrikta je, još prije nekoliko mjeseci, s ciljem da pomogne licima koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, donijela odluku o izdvajanju milion KM kao jednu od mjera prevazilaženja posljedica koje je prouzrokovala pandemija virusa korona.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Пола милиона КМ за самозапошљавање у пољопривреди

Vladimir Matijević