RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Potpisan ugovor o nabavci dva nova digitalna RTG aparata

Šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge u Vladi Brčko distrikta BiH Asmir Mujanović danas je sa bijeljinskom firmom koja se bavi distribucijom medicinske opreme potpisao ugovor za nabavku dva nova digitalna RTG aparata čija ukupna vrijednost iznosi oko 520.000 KM.

„Ova nabavka je bila neophodna za dodatno poboljšanje uslova rada u brčanskoj Bolnici i uspjeli smo da je realizujemo u veoma kratkom periodu“, dodao je Mujanović te istakao da je rok za instalaciju RTG uređaja 90 dana.

Ljubomir Perić, direktor bijeljinske firme rekao je da su digitalni aparati potpuno novi i da će nakon današnjeg potpisivanja izvođač radovi pristupiti instalaciji uređaja u zakonski predviđenom roku.

„Jedan će biti podno montiran, dok će drugi biti montiran na stropu. Nakon isporuke aparata slijedi edukacija medicinskog osoblja za rad na aparatima. Radi se o savremenim aparatima s redukovanom zonom zračenja u skladu s propisima nadležne Agencije u BiH“, dodao je Perić.

Iz Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge potvrdili su da je pored ove u toku i javna nabavka RTG aparata u mjesnim zajednicama Bijela i Maoča, dok će nakon što se steknu uslovi u pogledu adekvatnog prostora pristupiti i procesu javne nabavke RTG aparata u mjesnoj zajednici Brezik.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Нема већег прилива пацијената у ЈЗУ ‘Здравствени центар’ Брчко због врућине

Дејана Крстић

Brčko: Nova sanitetska vozila u Službi hitne pomoći

Mirsad Zahirović

Брчко: Озваничени радови на изградњи нове зграде за потребе ЈЗУ “Здравствени центар”

Vladimir Matijević