RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vlada Distrikta: Raspravljano o Izvješću o radu JZU “Zdravstveni centar Brčko”

Članovi Vlade danas su započeli izvanrednu sjednicu na kojoj se raspravljalo o Izvješću JZU„Zdravstveni centar Brčko“ o uplaćenim i utrošenim sredstvima iz Proračuna Distrikta u 2018. godini.

Prema riječima direktora JZU “Zdravstveni centar Brčko” Nihada Šibonjića raspravljalo se o nedostajućim sredstvima za funkcioniranje ove ustanove, koje na godišnjoj razini košta 28,5 milijuna maraka, a od kojih najviše ide za plaće radnika, čak dvije trećine od tog iznosa.

Nihad Šibonjić

„Imamo oko 150 zaposlenih doktora, 350 medicinskih sestara i tehničara, dok su ostalo zdravstveni saradnici i drugo osoblje“, rekao je Šibonjić, podsjetivši na realizaciju velikog projekta – opremanje Oftalmološke službe, vrijedne oko milijun maraka, koji je obezbijeđen iz kapitalnog prorarčuna Distrikta, a čija se završnica očekuje do jeseni.

On je napomenuo da je trenutno angažirano 103 doktora sa zvanjem specijaliste. Očekuje se da će u narednih deset godina njih 48 steći uvjete za odlazak u mirovinu, dok je trenutno na specijalizaciji 28 doktora. 

Sjednica Vlade Brčko distritka prekinuta je nakon opširne diskusije o Izvješću „Zdravstvenog centra Brčko”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Vlada usvojila Pravilnik o uvećanju plaće u Odjelu za javnu sigurnost

Radio Brčko

Брчко: Влада окончала 25. редовну сједницу

Radio Brčko

Именовани тимови за почетак реализације пројекта „Ревитализација Луке Брчко“

Radio Brčko