Brčko

Brčko: Potpisan ugovor s ciljem unaprjeđenja zdravlja građana treće dobi

Predstojnik Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić, šefica izaslanstva Švicarskog Crvenog križa Mihela Hinić i tajnik Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH Denis Šehanović potpisali su u Tuzli tripartitni Ugovor o suradnji na Projektu „Starenje i zdravlje“. Projekt će se, uz potporu Veleposlanstva Švicarske u BiH, provoditi do 2024. godine.

Cilj projekta je unaprjeđenje zdravlja građana treće životne dobi kroz pružanje njege i pomoći u kući i stvaranje ozračja za aktivno i zdravo starenje.

„Ovo je pozitivna praksa koju prije Brčkog već uspješno realizira grad Tuzla. Poseban značaj ovog projekta je što smo mi, između ostalog, i u Odjelu za zdravstvo i ostale usluge prepoznali navedenu problematiku. Vjerujem da ćemo u narednom razdoblju ovim putem pomoći našim starijim građanima, a pogotovo u razdoblju pandemije“, rekao je predstojnik Odjela za zdravstvo i ostale usluge Sead Šadić.

Inicijativa za potpisivanje ugovora potekla je nakon što je u Brčkom boravio veleposlanik Švicarske NJ. E. Daniel Hun, gdje je dogovorena suradnja i potpora projektima iz oblasti zdravstva, a ovaj korak predstavlja nastavak uspješne suradnje između Brčko distrikta BiH i Veleposlanstva Švicarske.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button