Brčko

Градоначелник Кадрић потписао уговор за пројекат “Европска седмица спорта ван граница за земље Западног Балкана”

Министрар цивилних послова Анкица Гудељевић потписала је данас у Сарајеву уговоре са надлежним ентитетским министарствима за спорт, градоначелником Брчко дистрикта БиХ Еседом Кадрићем и Олимпијским комитетом БиХ, у оквиру пројекта IPA II, за који је у име БиХ Министарство цивилних послова потписало уговор са Европском комисијом о додјели бесповратних средстава у износу од 250.000,00 еура.

Ријеч је о пројекту „EU4Youth – или познатијем као “Европска седмица спорта ван граница за земље Западног Балкана“. Под слоганом “BeActive”, током 2021 и 2022. године, биће одржано низ активности у Босни и Херцеговини с циљем подизања свијести о здравом животу и важности спорта и физичких активности, а у оквиру Европске седмице спорта.

Обиљежавање Европске седмице спорта у Босни и Хецеговини подржала је Делегација Европске уније чији су представници упозорили да резултати недавних истраживања показују да је ниво физичке активности тренутно у стагнацији, а у неким државама чак и опада.

„Пројекат подразумијева афирмацију младих Брчко дистрикта БиХ и њихово анимирање за бављење спортом. Јавне промоције здравог начина живота, активног учешћа у спорту, било рекреативно или професионално, сматрамо важним сегментом савременог друштва који ће младе усмјеравати на праве вриједности, такмичарски дух, спортску солидарност и развој моторичких способности“, истакао је градоначелник Есед Кадрић након потписивања уговора.

Пројекат ће имплементирати Министарство породице омладине и спорта Републике Српске, Федерално министарство културе и спорта, Одјељење за привредни развој, спорт и културу Владе Брчко дистрикта и Олимпијски комитет Босне и Херцеговине.

“Координацијско тијело за одржавање Европске седмице спорта већ трећу годину за редом реализира овај пројекат у Босни и Херцеговини. Координацијско  тијело чине представници Министарства цивилних послова Босне и Херцеговине, ентитетских министарстава надлежних за спорт, те Олимпијског комитета Босне и Херцеговине“, навела је у свом обраћању Гудељевић.

Седмица спорта се одржава сваке године посљедње седмице септембра.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button