RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Potpisan ugovor sa Mjesnim zajednicama o isplati sredstava za redovan rad

Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta BiH Nedim Hamzabegović danas je potpisao ugovor sa mjesnim zajednicama sa područja Brčko distirkta BiH koje su ispunile kriterije i opravdale dobijena sredstva o finansiranju iz budžeta u prethodnoj godini .

Hamzabegović je prilikom današnjeg potpisivanja istakao da ugovor stvara obaveze i davaocu i primaocu sredstava gdje su predviđene oštrije mjere za odstupanje od planiranih  troškova.

“Ovo se posebno odnosi na sumnjive transakcije na šta su posebno upozoreni predsjednici MZ kako se ne bi doveli u situaciju da ne mogu opravdati dodijeljena sredstva za redovan rad” istakao je Hamzabegović.

Foto: Adnan Murselović

Anto Anđić predsjednik MZ Bijela je istakao da su u ovoj mjesnoj zajednici spremni da primjene nova pravila i  načine pravdanja ovih sredstava koja se svake godine dodjeljuju iz budžeta Brčko distrikta.

“Dobro je što je sada sve transparentnije jer su prije sve Mjesne zajednice imale problema sa pravdanjem grantova. Imamo dobru saranju sa Pododjelom za podršku mjesnim zajednicama a prošli smo i određene  edukacije” istakao je Anđić.

Na području Brčko distrikta je 78 Mjesnih zajednica za čiji redovan godišnji rad je planirano da bude uplaćeno po pet hiljada KM te je za te namjene u budžetu predviđeno ukupno 390.000 KM.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

У наредном периоду могуће организовање вакцинације у мјесним заједницама Брчко дистрикта

Radio Brčko

Brčko: Objavljeni rezultati Javnog poziva za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata od javnog interesa

Mirsad Arnautović

Brčko: Korisnici grantova sve teže pravdaju dobijena sredstva

Mirsad Arnautović